6 τροφές που χαρίζουν νεανικό δέρμα

Όταν εντάσσουμε στη διατροφή μας τροφές που είναι γεμάτες αντιοξειδωτικά, καλά λιπαρά, νερό και όλα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία, το σώμα μας ευχαριστεί μέσα από το μεγαλύτερό του όργανο: το δέρμα. Τα προϊόντα ομορφιάς δεν μπορούν να κάνουν πολλά αν δεν έχετε φροντίσει να ενυδατώνεστε και να καταναλώνετε τις σωστές τροφές που σας χαρίζουν λάμψη. Μάθετε τώρα ποιες είναι αυτές.

Παπάγια

Η πεντανόστιμη υπερτροφή είναι άριστη πηγή αντιοξειδωτικών, συμβάλλει στην ελαστικότητα του δέρματος και μειώνει την εμφάνιση γραμμών και ρυτίδων. Περιλαμβάνει βιταμίνες Α, Κ, Ε και C, μαγνήσιο, ασβέστιο και φώσφορο. Καθυστερεί τα σημάδια γήρανσης και είναι ένα από τα καλύτερα αντιφλεγμονώδη της φύσης. Αν δεν τη φάτε, μπορείτε να κάνετε φυσική μάσκα προσώπου στο σπίτι.

Μπρόκολο

Το σώμα χρειάζεται βιταμίνη C ώστε να παράξει κολλαγόνο, τη βασική πρωτεΐνη του δέρματος που του δίνει δύναμη και ελαστικότητα. Μπορείτε να το φάτε ωμό αλλά και στον ατμό, ώστε να πάρετε έξτρα οφέλη, όπως είναι η πρόληψη της οστεοπόρωσης.

Ξηροί καρποί

Πολλοί καρποί (κυρίως τα αμύγδαλα), είναι πολύ καλή πηγή βιταμίνης Ε, που αναδομεί τον ιστό του δέρματος, διατηρεί την ενυδάτωσή του και το προστατεύουν από τις ακτίνες UV. Καταναλώσε τους ξηρούς καρπούς με τη φλούδα τους, γιατί διαφορετικά χάνετε το 50% των αντιοξειδωτικών.

Αβοκάντο

Η υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνη Α συμβάλλει στο να αφαιρούνται τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και να μένετε μόνο με την υγιή και λαμπερή εκδοχή του. Τα καροτενοειδή του μπλοκάρουν τις τοξίνες και τη φθορά από τις ακτίνες του ήλιου και προστατεύουν το δέρμα από αυτή τη μορφή καρκίνου. Μπορείτε και να το φάτε στο πρωινό σας, αλλά και να το κάνετε μάσκα προσώπου, ώστε να εξαφανίσετε τις τοπικές κοκκινίλες.

Κάρδαμο

Το ενυδατικό λαχανικό είναι άριστη πηγή ασβεστίου, μαγγανίου, φωσφόρου και των βιταμινών Α, C, K, B-1 και Β-2. Είναι αντισηπτικό της εσωτερική στιβάδας του δέρματος και αυξάνει την κυκλοφορία των ιχνοστοιχείων σε όλα τα κύτταρα του δέρματος.

Κόκκινη πιπεριά

Οι κόκκινες πιπεριές είναι γεμάτες αντιοξειδωτικά και σταματούν τη διαδικασία της γήρανσης. Προστατεύουν το δέρμα από τον ήλιο, τη μόλυνση και τις τοξίνες του περιβάλλοντος. Και είναι ένα λαχανικό που μπορείτε να φάτε σε κλασικές συνταγές, αλλά και σε δροσερές καλοκαιρινές σαλάτες.

Πηγή: www.ladylike.gr